publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Ken jij de online lessen van ArtEZ Studium Generale al?

Sam Post, student DBKV, vertelt over de online lessenserie LAND

news 22 May 2023
De gratis online courses zijn een initiatief van ArtEZ Studium Generale en draaien om belangrijke thema's binnen het Studium Generale programma. We vroegen een aantal studenten die de online lessen hebben gedaan om hun reacties en bevindingen. Eerstejaars DKBV, Sam Post, maakte voor ons een filmpje.

Sam Post's ervaringen met de online lessenserie LAND

De eerste online course LAND gaat over de relatie tussen eigendom van land en klimaatafbraak. Ook onderzoek je tijdens deze lessen wat LAND voor jou en jouw makerschap betekent. Sam Post, eerstejaars DKBV vertelde ons over een schrijfopdracht waarin je wordt uitgenodigd om naar buiten te gaan en plekken in de natuur op te zoeken en daar schrijvend in gesprek te gaan met jezelf en met de plek.

'Op drie plekken ben ik even rustig gaan zitten en ben ik eigenlijk automatisch gaan schrijven. Wat fijn was. Het geeft je super veel inzicht. Want dingen vallen je een stuk meer op als je er echt rustig voor gaat zitten. Iets wat we snel vergeten om te doen.'
ri3W7wEWEcQ
'Ook nu het (in andere lessen) niet de opdracht is, ga ik naar plekken in de natuur om te schrijven. Voor mij een belangrijk ding dat ik uit deze online course van LAND heb meegenomen.'

Ben je ook geïnspireerd om een van deze lessen eens te proberen?

Natuurlijk zijn we heel erg blij met reacties zoals deze. Dat is precies waarom we deze lessen bedenken en maken. Dus dank je wel Sam!

Ben jij nu ook enthousiast geworden door het verhaal van Sam, neem dan via onderstaande links een kijkje bij het lessenserie aanbod. Veel plezier en we zijn benieuwd naar je ervaringen.

LAND:
In drie lessen gaan we het hebben over de relatie tussen eigendom van land en klimaatafbraak. Ook ga je onderzoeken wat LAND voor jou en jouw makerschap betekent.


LICHAAM:
Een online cursus over het lichaam. Volg hem op je eigen moment en in je eigen tempo. Met filmpjes, teksten, theoretische en praktische opdrachten.


POWERTOOLS:
Is an online course about art and diversity. In 10 lessons you will examine the relationship between art and socio-political matters of power, as well as between inclusion and exclusion.