publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Online cursus LAND

Een gratis lessenserie door filosoof en kunstenaar Anouk Mulders

news 11 March 2022
dossier: LAND
Wij presenteren met trots onze gloednieuwe online cursus LAND, over de relatie tussen eigendom van land en klimaatafbraak. Volg hem op je eigen moment en in je eigen tempo. Met filmpjes, teksten, theoretische en praktische opdrachten.
Met deze gratis online cursus:

Krijg je inzicht in hoe begrippen als eigendom, territorium, kolonialisme en klimaatafbraak zich tot elkaar verhouden;
Leer je hoe je je op verschillende manieren en vanuit verschillende vormen van (onderbelichte) kennis kunt omgaan met de natuur;
Begrijp je hoe klimaatactivisten, wetenschappers en kunstenaars naar manieren zoeken om klimaatafbraak tegen te gaan;
Kun je deze kennis praktisch toepassen in je creatieve werk.

Naar de online lessenserie LAND

In het collegejaar 2020/2021 bespraken ArtEZ studium generale en Mister Motley het thema LAND, een thema over de relatie tussen eigendom van land en klimaatafbraak. Schrijver Fiep van Bodegom publiceerde in september het openingsessay en er volgde een jaar met interviews, online leesgroepen, een podcastserie over deep listening, lezingen en essays waarin werd samengewerkt met wetenschappers, kunstenaars en schrijvers.

Dit archief aan kennis en inzichten omtrent LAND is nu omgezet in een gratis online cursus door filosoof en ArtEZ docent DBKV Anouk Mulders in een website gemaakt door mauritsdebruijn.nl Met video’s, teksten, theoretische en praktische opdrachten. Een lessenserie die bedoeld is voor kunstenaars, makers en studenten die geïnteresseerd zijn in vragen over klimaatafbraak, eigendom, territorium en kolonialisme waarbij ‘land’ het uitgangspunt vormt.

Naar de online lessenserie LAND

De drie lessen hebben de volgende opzet:

Les 1
Introductie op LAND
Deze eerste les is een algemene introductie op LAND als thema en de opzet van de online lessen. Via deze lessen duik je dieper in het thema LAND. Je gaat aan het werk met het onderwerp.

Les 2
Andere perspectieven op LAND
Deze les gaat over verschillende houdingen en verhoudingen ten aanzien van LAND gezien vanuit verschillende perspectieven. We zullen meer verbredend/verdiepend kijken.

Les 3
Klimaatactivisme en Kunst
Deze derde en laatste les uit de serie gaat over inheemse kennis.

Bijeenkomst
Voor wie wil, is er op 23 mei om 17.00 uur een bijeenkomst, waarin Anouk samen met jou reflecteert op wat je hebt gemaakt en ontdekt. Inschrijven voor deze les doe je hier.

Deze lessenserie is gemaakt in opdracht van online magazine Mister Motley en ArtEZ studium generale en is Nederlandstalig.
events:

Terugkomdag LAND

met filosoof en ArtEZ docent DBKV Anouk Mulders


23 May '22

share via:
twitter facebook