publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Louise te Poele fotografeert voor studium generale

blog by Catelijne de Muijnck – 13 January 2014
Fotograaf en ArtEZ alumnus Louise te Poele (1984) maakte in opdracht van ArtEZ studium generale bijzondere portretten van de medewerkers. Ook maakte zij een prachtig fotografisch stilleven waarop voorwerpen te zien zijn die de vakgebieden symboliseren waar ArtEZ studium generale zich mee bezig houdt. De foto maakt deel uit van een serie stillevens: de ‘banquet still life series’.

Louise startte in 2003 als student op de afdeling Fashion Design van ArtEZ maar stapte na het eerste jaar over naar Fine Art. Al tijdens en na haar studie ontwikkelde ze zich tot een fotograaf met een herkenbare stijl en werkmethode. Typisch is de grondige digitale nabewerking van de  beelden waardoor haar portretten en stillevens een hyperrealistische uitstraling krijgen en veel op schilderijen lijken. Ze fotografeert graag van dichtbij en zoekt daarbij naar bijzondere karakteristieken, eigenaardigheden en oneffenheden, want daarin schuilt volgens haar de schoonheid van een mens.

In het MMKA waren recent de foto’s te zien die Louise in opdracht maakte van de laatste lichting afgestudeerden van de opleiding ArtEZ Fashion Design. Al sinds 2007 maakt Louise portretten van de eindexamenkandidaten van deze opleiding. Bij de tentoonstelling in het MMKA verscheen het prachtige boekje Lookbook (ArtEZ Press) waarin deze allemaal te zien zijn.

Tijdens Club Oostpool+ Just Another Night, het avondprogramma van het festival Just Another Day op 14 februari in de stadhuishal van Arnhem, zal Louise een bijdrage leveren met een ruimtelijke vertaling van haar gefotografeerde stilleven van alledaagse objecten.

Bekijk het werk van Louise op www.louisetepoele.nl.