Knowledge Curation Centre

ArtEZ studium generale is katalysator van betekenisvolle en radicale ideeën, projecten en verhalen. Als Knowledge Curation Centre selecteert, reflecteert en presenteert zij kennis en organiseert (onderzoeks) processen in een context waar kennisdomeinen kunst, wetenschap en maatschappij elkaar ontmoeten.

De uitdagingen van onze tijd zijn groot, maar nodigen tegelijkertijd uit tot innovatie. Wanneer verschillende kennisdomeinen (kunst, wetenschap en maatschappij) samenkomen leidt dat tot nieuwe inzichten, oplossingen en radicaal andere gedachten en verhalen voor de toekomst. ArtEZ studium generale wil bijdragen aan een duurzame toekomst en gelooft in het belang van het gesprek over de uitdagingen van deze tijd en de krachtige rol die kunstenaars en vormgevers hierin hebben. ArtEZ wil in haar projecten (aspirant)kunstenaars de mogelijkheid bieden om zich te mengen in dit gesprek en samen met wetenschappers en kunstenaars te reflecteren op belangrijke vragen die ons bezighouden.

Wil je jezelf naast je eigen vakgebied breder ontwikkelen? Op een andere manier nadenken over jouw rol als kunstenaar in de wereld, gedachten delen, nieuwe inzichten krijgen of je laten inspireren? Dan ben je van harte welkom!
De projecten van studium generale vinden naast het reguliere onderwijs plaats en zijn veelal gratis te bezoeken voor alle studenten van ArtEZ. Ook medewerkers, alumni en andere geïnteresseerden zijn welkom.

ArtEZ studium generale is onderdeel van ArtEZ University of the Arts.

Meetups & Events

Meetups & Events, podium voor kunstenaars en vormgevers. Hier vindt het gesprek over de uitdagingen van onze tijd en jouw rol daarin live plaats. Met excellente of confronterende voorbeelden en ontmoetingen met kunstenaars, wetenschappers en maatschappelijk vertegenwoordigers. Hier worden gedachten en concepten gedeeld, besproken en bediscussieerd en ontstaan verhalen voor de toekomst in expertmeetings, lezingen en performances, tentoonstellingen, scrums, meetups, symposia en meer.

We werken veel samen met het ArtEZ onderwijs. Heb je een idee over een project, neem CONTACT met ons op. We drinken graag een kop koffie met je!

Research & Publications

In Research & Publications wordt samen met kunstenaars en onderzoekers de vragen van vandaag onderzocht, bevraagd en daarover gepubliceerd. Kennis die tijdens Meetups & Events verzameld en gedeeld wordt, vindt hier zijn duurzame weerslag in bijvoorbeeld longreads, blogs en podcasts die breed worden verspreid en waardoor de impact van de verzamelde kennis wordt vergroot. Daarnaast zal Research & Publications het gesprek ook voeden met nieuwe inzichten.

Consultancy

ArtEZ studium generale heeft veel ervaring op het gebied van organiseren van onderzoeksprocessen en het cureren van kennis. De verbinding tussen kunst, wetenschap en maatschappij staat centraal in onze werkwijze. Wij delen onze kennis graag. Je kunt ons inhuren voor advies en organisatie. Dat kan op alle mogelijke manieren zoals: een adviesdocument, symposium, expertmeeting, expositie, toolkit, of podcast. Wij helpen je graag verder.

Contact

Telefoon: 026-3535632
Email: studiumgenerale@artez.nl

Partner

Mister Motley is partner van ArtEZ studium generale

Organisatie studium generale

Joke Alkema

hoofd curator ArtEZ studium generale & APRIA (ArtEZ Platform for Research Interventions of the Arts) j.alkema@artez.nl

Catelijne de Muijnck

programmamaker ArtEZ studium generale, aanspreekpunt Arnhem & redacteur APRIA (ArtEZ Platform for Research Interventions of the Arts) c.demuijnck@artez.nl

Rana Ghavami

programmamaker ArtEZ studium generale, aanspreekpunt Enschede r.ghavami@artez.nl

Fleur Bokhoven

programmamaker ArtEZ studium generale, aanspreekpunt Zwolle f.bokhoven@artez.nl

Maja Brouwer

webcoördinator ArtEZ studium generale m.brouwer@artez.nl

Véronique Steenmetser

bureaumedewerker communicatie en management v.steenmetser@artez.nl