De Contemplatieve Dialoog

Communication as Radical Tool in Times of Societal Shift

Monday 12 February '24 ArtEZ Zwolle. Lokaal Thea (besloten event master Kunsteducatie)
(archive)

taal: Nederlands
In 2022 presenteerde Studium Generale de reeks Powertools. In een reeks essays en een online cursus komen tien concepten aan bod waarmee je als kunstenaar of artist educator de relatie met je medemens en de wereld om je heen kunt versterken.

Els Cornelis, een van de ontwikkelaars van de Powertools, schreef het essay Communication as Radical Tool in Times of Societal Shift. On (Re)Valuing Truly Listening. In deze workshop voor studenten, alumni en het team van de master Kunsteducatie neemt zij de deelnemers stap voor stap mee in het toepassen van de Contemplatieve Dialoog.

Els Cornelis: ‘In de workshop bespreken we het essay, dat ingaat op andere vormen van communicatie en hoe deze van belang kunnen zijn in de kunsten, kunsteducatie en een wereld gevuld met urgente vraagstukken en polariserende meningen. Tegelijkertijd oefenen we met de Contemplatieve Dialoog: een andere vorm van communiceren waarbij het echte luisteren naar elkaar een belangrijke plek inneemt. Samen exploreren we hoe je dit kunt inzetten in je eigen artistieke of kunsteducatieve praktijk.’

Voorbereiding Contemplatieve Dialoog