videopodcastblogessayinterviewnewspublicationpeopleonline coursesAPRIA

Our guests and partners


The Studium Generale programme is established in collaboration with students and teachers at ArtEZ and many other artists and researchers. Here you can find an overview of all our guests and partners.

Mirjam Zegers

people
curator, contact person Zwolle m.zegers@artez.nl
Mirjam Zegers studeerde Nederlands en Literatuurwetenschap in Nijmegen en Londen. Eind jaren negentig verlegde zij haar werkterrein naar de muziek, als organisator (o.a. Rumori Concerten in Theater Frascati) en redacteur (o.a. De Nationale Opera). Ze maakte een boek met teksten van componist Louis Andriessen is vanaf die tijd zijn persoonlijk assistent. Daarnaast werkte zij op de promotie-afdeling van muziekuitgeverij Donemus, o.a. als adviseur van internationale muziekprogrammeurs.

Voor het ArtEZ Conservatorium Arnhem ontwikkelde ze een masteropleiding Muziekprogrammering, die ze vervolgens ook leidde. In de afgelopen jaren was ze bij ArtEZ Arnhem ook bandcoach en projectleider van The Real Agency en bij ArtEZ Zwolle docent Cultureel Leiderschap en Management in de master Kunsteducatie. Van 2009 tot 2013 was zij jurylid voor het Europees cultuurprogramma. In de afgelopen jaren heeft zij zich ontwikkeld tot zelfstandig adviseur over internationale samenwerking voor diverse internationale partners. Mirjam Zegers is bestuurlijk actief (geweest) voor o.a. Muziekcentrum De Toonzaal (nu Willem Twee) in Den Bosch, Asko|Schönberg, hcmf// (Huddersfield Contemporary Music Festival), Sounding Bodies en The Chronometer’s Orchestra.