publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Our guests and partners


The Studium Generale programme is established in collaboration with students and teachers at ArtEZ and many other artists and researchers. Here you can find an overview of all our guests and partners.

Jens van Tricht

people
‘Ik ben een idealist, een anarchist en een feminist. Ik geloof in een betere wereld. En ik geloof dat we ons daarvoor allemaal in moeten zetten. Een rechtvaardige samenleving kan niet bestaan zonder rechtvaardige genderverhoudingen – tussen mannen, vrouwen en al diegenen die zich niet thuis voelen in deze hokjes. En rechtvaardige genderverhoudingen zijn onhaalbaar als mannen daar niet een actieve bijdrage aan leveren. Ik geloof dat we feminisme nodig hebben voor een betere wereld. En ik geloof dat mannen feminisme nodig hebben voor een beter leven’.

Jens van Tricht (1969) studeerde vrouwenstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseerde zich in ‘mannen en mannelijkheid’; academisch, persoonlijk, activistisch en professioneel. Hij is oprichter en directeur-bestuurder van Emancipator, een organisatie die mannenemancipatie bevordert.

www.jensvantricht.nl