publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Studium Generale Publications


ArtEZ Studium Generale initiates, produces and publishes its own publications. This often takes place in close collaboration with lecturers, students, researchers or alumni of ArtEZ, but also with curators and lecturers from other art institutions and academies.

ArtEZ Studium Generale in Perspectief 2018-2021

publication
‘Studium generale was voor mij een mogelijkheid om mijn werk (spoken word) uit te proberen op publiek en ik kreeg zo veel reacties’
Amara van der Elst, student Creative Writing.

‘The website of ArtEZ studium generale is definitely a nice source of material you can dig in, try to find yourself and discover things about yourself’
Pompadó Martha, student Docent Theater.

Twee citaten van studenten met wie we samenwerkten in de afgelopen jaren. In de film What is ArtEZ studium generale?, te zien op onze website, delen Amara en Pompadó en nog enkele andere studenten wat SG hen heeft gebracht. SG biedt een podium en laat zien welke kennis er binnen ArtEZ leeft en contextualiseert en deelt deze. Het agendeert vragen die spelen in kunst, wetenschap en maatschappij, brengt kennis daarover naar ArtEZ en faciliteert gesprekken. Dat is waar we de afgelopen jaren op hebben ingezet. Amara en Pompadó verwoorden dat mooi.

Na een beleidsperiode van 4 jaar kijkt SG in deze Zine terug op wat zij heeft ontwikkeld en georganiseerd. Het is een roerige periode geweest die zich kenmerkte door tal van ontwikkelingen in de organisatie en die ook onder invloed stond van het COVID 19 virus. Een periode met verminderde mogelijkheden tot contact met elkaar en anderen, die ons veel heeft gekost aan energie. Maar deze periode heeft ons ook veel gebracht, omdat we ons breed hebben ontwikkeld en eerste stappen hebben gezet in de inbedding van SG in het organisatieonderdeel Onderzoek & Valorisatie.

De hier samengebrachte teksten over de beleidsperiode 2018-2021, aangevuld met een aparte publicatie met facts&figures 2020/2021 en de Zine Diversity for What? met verhalen en facts&figures over de beleidsperiode 2018/2019, bieden veel aanknopingspunten voor een gesprek met verschillende belanghebbenden binnen ArtEZ over het versterken van kwaliteiten, de positionering binnen ArtEZ, het stellen van prioriteiten en het kiezen van richtingen. Kortom, over de opdracht van ArtEZ studium generale voor de beleidsperiode 2022-2026.

Tot slot spreken we hier graag onze dankbaarheid uit voor alle medewerking en inzet van studenten, ArtEZ-collega's en gasten in de afgelopen jaren. Zonder deze inzet zou ons werk niet kunnen bestaan.

Team ArtEZ studium generale