publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Radio ArtEZ


Since 2019, we have our own podcast channel: Radio ArtEZ. The podcast features personal stories and urgent research by ArtEZ students, staff and some of our guests and recordings of Studium Generale events. Listen to Radio ArtEZ here or via your favourite podcast app.

Onpeilbaar: over natuur, land en eigendom

Dennis Gaens in gesprek met Fiep van Bodegom

podcast
dossier: LAND


Deze podcast is onderdeel van ons programma LAND: on climate, ownership and coexistence.

Het nieuwe academiejaar is voorzichtig begonnen en dat betekent dat wij ook weer terug zijn met een nieuwe aflevering van Radio ArtEZ voor ArtEZ studium generale. Dit najaar staat o.a. een nieuw samenwerkingsproject met online magazine Mister Motley op de agenda, getiteld Land. In dit project wordt de relatie tussen mens, land, eigendom en de consequenties voor klimaatafbraak onderzocht. Kunstenaars en denkers zijn uitgenodigd om hun perspectieven te delen op de klimaatafbraak, ideeën over eigendom, territorium, kolonialisme en Inheemse kennis. Geheel Covid-proof in online events, podcasts of door hun gedachten te verwoorden in essays of films.

Het startschot wordt gegeven door schrijver en ArtEZ docent creative writing Fiep van Bodegom, die zich in een essay met dit thema uiteenzet. Haar essay is hier te lezen. In deze aflevering van Radio ArtEZ gaat Dennis Gaens in gesprek met Van Bodegom.
events:
related content
share via:
twitter facebook