SEPT
thu

08

tue

20

tue

27

OKT
wed

05

Bright O. Richards

15 December 2015

Bright Richards is acteur, theatermaker en artistiek directeur van New Dutch Connections. Richards ontvluchtte de oorlog in Liberia en kwam in 1991 in Nederland. Hier deed hij de Toneelacademie in Arnhem en speelde hij bij diverse theatergezelschappen; hij verwerkte zijn ervaringen in toneel. In 2004 richtte hij met Margriet Stuurman zijn eigen stichting New Dutch Connections op, om onder andere door hemzelf ontwikkelde stukken uit te kunnen brengen, nieuwe perspectieven te bieden en verkennen en de dialoog aan te gaan.

“Bij New Dutch Connections werken we met ervaringsdeskundigen in het overbruggen van de kloof tussen Nederlanders en Nieuwe Nederlanders. We geloven dat we elkaar nieuwe perspectieven en handvaten kunnen bieden voor het daadwerkelijke slagen van de multiculturele en multireligieuze samenleving en hebben daartoe toegang tot zeer uiteenlopende gemeenschappen. Wij zien onszelf als inspirator, facilitator, aanmoediger, ontwikkelaar en ondersteuner.”

New Dutch Connections inspireert en motiveert (ex-) asielzoekers om opnieuw in zichzelf te gaan geloven en anderen te betrekken bij het realiseren van hun toekomstdromen. Dit doet NDC door mensen en bedrijven te mobiliseren en een community te creëren die de asielzoekers ondersteunt en empowert, zodat zij verder kunnen werken aan hun toekomst. 

Bij Chaos & Conflict op 12 februari 2016 gaf Bright Richards een workshop: Zelfportret van een vluchteling. Bij de dagopening gaf hij een performance.
 
http://www.newdutchconnections.nl/bright-omansa-richards/

Chaos & Conflict

one day festival12 Feb '16