Expositie en interview Stan Frijsinger (Alumnus Creative Writing 2022)

Onderdeel van serie over Doing Artistic Research

Monday 3 October '22 → Friday 4 November '22 ArtEZ Library Arnhem
(archive)

Als maker van creatief werk doe je onderzoek. Soms lijkt het onderzoek dat je in en voor je werk doet en het onderzoek waarover boeken worden geschreven ver uiteen te liggen. Om te tonen hoe deze uitingen van onderzoek dichter op elkaar liggen dan je denkt, zijn de mediatheek en de werkplaats theorie een samenwerking aangegaan waarin artistiek onderzoek van studenten wordt geëxposeerd. De exposities zijn in de mediatheek en tonen hoe creatief werk en onderzoek in een klein ecosysteem samenhangen.

Stan Frijsinger studeerde af met de voorstelling mag ik heel even jullie. Hiervoor bedacht hij de term ‘theateressay’ en onderzocht hij vervolgens wat dat zou kunnen zijn. Het leverde een geschreven essay op in de vorm van één stelling en 295 addenda. In de installatie ik wil een theateressay maakt hij zijn werkwijze inzichtelijk, gaat hij in op de voorlopige conclusies in zijn onderzoek en laat hij zien hoe afstudeerwerk en artistiek onderzoek uiteindelijk met elkaar samenvallen.

Op 4 oktober zal Stan Frijsinger om 16.00 uur geïnterviewd worden over zijn onderzoek door theoriewerkplaats-docent Bert van Beek. Toegang is gratis, registreren is niet nodig.

Stan Frijsinger studeerde in 2022 af van creative writing aan ArtEZ. Momenteel doet hij onderzoek naar de literaire waarde van een heftruck.

De expositie van Stan Frijsinger loopt van 3 oktober t/m 4 november 2022 in de ArtEZ Mediatheek, zie openingstijden.
De tentoonstelling maakt deel uit van een reeks evenementen dit najaar genaamd Doing Artistic Research. Een reeks van regelmatige kleine en gerichte evenementen die ArtEZ-studenten kennis laten maken met verschillende vormen en benaderingen van artistiek onderzoek uit de verschillende disciplines in verband met kritische thema's in hun curriculum of werk. Het belicht verschillende aspecten die verband houden met het doen van artistiek onderzoek, zoals: de bronnen van onderzoek, onderzoekspraktijk, onderzoek presenteren, onderzoek delen, de theorie van het doen van artistiek onderzoek.

Partners in dit project zijn: ArtEZ Mediatheek, ArtEZ Studium Generale, APRIA, ArtEZ Press, ArtEZ Werkplaats Theorie en het ArtEZ Lectoraat Theorie in de Kunsten.