Stan Frijsinger (Foto: Stef Hulskamp)

Expositie en interview Stan Frijsinger (Alumnus Creative Writing 2022)

Onderdeel van serie over Doing Artistic Research

Monday 3 October '22 → Tuesday 4 October '22 ArtEZ Library Arnhem

Stan Frijsinger studeerde af met de voorstelling mag ik heel even jullie. Hiervoor bedacht hij de term ‘theateressay’ en onderzocht hij vervolgens wat dat zou kunnen zijn. Het leverde een geschreven essay op in de vorm van één stelling en 295 addenda. In de installatie ik wil een theateressay maakt hij zijn werkwijze inzichtelijk, presenteert hij zijn voorlopige conclusies en laat hij zien hoe het onderzoek resulteerde in zijn afstudeerwerk.

Op 4 oktober zal Stan Frijsinger geïnterviewd worden over zijn onderzoek door theorielabdocent Bert van Beek.

Stan Frijsinger studeerde in 2022 af van creative writing aan ArtEZ. Momenteel doet hij onderzoek naar de literaire waarde van een heftruck.
De tentoonstelling maakt deel uit van een reeks evenementen dit najaar genaamd Doing Artistic Research. Een reeks van regelmatige kleine en gerichte evenementen die ArtEZ-studenten kennis laten maken met verschillende vormen en benaderingen van artistiek onderzoek uit de verschillende disciplines in verband met kritische thema's in hun curriculum of werk. Het belicht verschillende aspecten die verband houden met het doen van artistiek onderzoek, zoals: de bronnen van onderzoek, onderzoekspraktijk, onderzoek presenteren, onderzoek delen, de theorie van het doen van artistiek onderzoek.

Partners in dit project zijn: ArtEZ Mediatheek, ArtEZ Studium Generale, APRIA, ArtEZ Press, ArtEZ Theorielab en het ArtEZ Lectoraat Theorie in de Kunsten.