Doing Artistic research: Collective Making invites WIJ²

Tuesday 13 June '23 ArtEZ Mediatheek Arnhem
(archive)

Onderzoeksproject Collective Making nodigt Collectief WIJ² uit voor een middagprogramma waarin werken en onderzoek doen als collectief centraal staat.

WIJ² bestaat uit Bert, Mika, Irene & Nino, alle vier studeren zij dit jaar individueel en als collectief af bij DBKV. Als collectief onderzochten zij de afgelopen tijd wat het betekent om -binnen de muren van ArtEZ- een collectief te formeren en samen werk te maken.

Met een activiteit en gesprek diepen zij samen met Collective Making - Tanja Koning en Annemarie van den Berg - het collectief werken uit. Hoe dat precies plaatsvindt is een verrassing; op het laatste moment zullen zij besluiten (als onderdeel van hun werkmethode) wat er deze middag gebeurt. Zoals zij zeggen: ‘WIJ geloven in de kracht van het collectief en voor de uitdagingen en mogelijkheden die daarmee gepaard gaan. WIJ geloven in het laatste moment. WIJ zijn wat jij van ons maakt.’

Tanja Koning is alumnus van DBKV Arnhem. Ze werkt momenteel als freelance curator en onderzoeker in kunst, wetenschap en wetenschap en technologie.
Annemarie van den Berg is alumnus van de KABK (GD) en Piet Zwart Instituut. Ze is momenteel afstudeer/procesbegeleider aan St. Joost School of Art & Design.
Samen doen Tanja en Annemarie voor ArtEZ Art&Design Arnhem onderzoek naar collectief werken binnen het kunstonderwijs.
Voor meer info zie: Collective Making » Collaboration is The Future (artez.nl)
Instagram: @wij_kwadraat @collective_making_artez
Collective Making is een ArtEZ Arnhem-breed onderzoeksprogramma dat studenten van verschillende disciplines stimuleert om samen te werken voorbij de grenzen van hun eigen disciplines.

Doing Artistic Research is een reeks van regelmatige kleine en gerichte evenementen die ArtEZ-studenten kennis laten maken met verschillende vormen en benaderingen van artistiek onderzoek. Het belicht verschillende aspecten die verband houden met het doen van artistiek onderzoek, zoals: de bronnen van onderzoek, onderzoekspraktijk, onderzoek presenteren, onderzoek delen, de theorie van het doen van artistiek onderzoek. Partners in dit project zijn: ArtEZ Mediatheek, ArtEZ Studium Generale, APRIA, ArtEZ Press, ArtEZ Werkplaats Theorie en het ArtEZ Lectoraat Theorie in de Kunsten.