publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Video Portraits, Video Essays & Video Registrations of Event


In the Studium Generale programme you will find several commissioned video portraits made by Irene Constandse and Kees Veling. But you can also find video essays made by artists and registrations of various events in our video collection.

Videoregistratie online lunch event met Fiep van Bodegom, Lietje Bauwens, Jasper Griepink en Chihiro Geuzebroek

ArtEZ studium generale x Mister Motley

video
dossier: LAND
Moeten we het huidige systeem omver werpen om onze aarde te redden? Of gaat het er om dat wij mensen veranderen in onze houding ten opzichte van elkaar, de natuur en de dingen? Nu het kapitalistische systeem en de mensen met macht de verantwoordelijkheid niet lijken te nemen voor de consequenties van de klimaatafbraak, moeten we misschien wel voorbij het dominante westerse perspectief kijken naar de relatie tussen land, natuur en eigendom. En erkennen dat de mens onderdeel is van de wereld, in plaats van andersom.

Als onderdeel van ons doorlopende project LAND hebben we het afgelopen half jaar artikelen gepubliceerd over klimaatafbraak, eigendom, territorium en kolonialisme en hoe deze zaken met elkaar samenhangen. In al deze artikelen werd er aandacht besteed aan kunstenaars en hoe zij deze thema’s een plek geven in hun praktijk. Op 16 december brengt Lieneke Hulshof, hoofdredacteur van online kunsttijdschrift Mister Motley, de auteurs samen in een online lunch event om de inzichten uit de artikelen met elkaar in verband te brengen.
4gcM-cOKLqk
events:
share via:
twitter facebook