publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Video Portraits, Video Essays & Video Registrations of Event


In the Studium Generale programme you will find several commissioned video portraits made by Irene Constandse and Kees Veling. But you can also find video essays made by artists and registrations of various events in our video collection.
Fitness voor de Geest: Back to Basics – terug naar het in den beginne. Dagopening Surfen & Duiken door Zuidas-dominee Ruben van Zwieten.

In een tijd van bezuinigingen, ontslagen en krimp, rijst er uit de duurste grond van Nederland een initiatief op dat de behoefte van deze tijd weergeeft: zingeving en verbinding. Ruben van Zwieten is de predikant-directeur van de Stichting Zingeving Zuidas en De Nieuwe Poort en door het NRC handelsblad is hij uitgeroepen tot één van de 10 beloftes voor de komende 10 jaar. Ruben opent het festival SURFEN & DUIKEN met een oproep om terug te keren naar de basis. Want volgens hem is de crisis die via de financiële sector uitgroeide tot een ongekende economische crisis, bovenal een crisis van onze geest. Naast een fitnessabonnement voor het lichaam dus nu ook een fitnessabonnement voor de geest. Wat is ons ‘in den beginne’?

Snelle jongens zoals zakenmannen en advocaten op zoek naar zingeving? Ruben van Zwieten (1983), predikant-directeur van de Stichting Zingeving Zuidas, ging de uitdaging aan. In 2013 richtte hij De Nieuwe Poort op, een huis op de Zuidas dat zijn deuren openzet voor iedereen. Ruben van Zwieten studeerde theologie en rechten in Leiden. Naast zijn werk als predikant schreef hij samen met zijn collega Ad van Nieuwpoort het boek De Bijbel op de Zuidas en is hij bestuurslid in diverse organisaties (Stichting Nederland Cares en Stichting Alle Dag Kerk). Hij is mede-eigenaar van Van Zwieten & Company en de High Potential Academy B.V.. Door het NRC handelsblad is Ruben uitgeroepen tot één van de 10 beloftes voor de komende 10 jaar.
zingevingzuidas.nl
events:

Surfing & Diving

A one day festival on depth and meaning in a world of superficial temptations.


one day festival07 Nov '14