publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Video Portraits, Video Essays & Video Registrations of Event


In the Studium Generale programme you will find several commissioned video portraits made by Irene Constandse and Kees Veling. But you can also find video essays made by artists and registrations of various events in our video collection.
Conferentie Cracking the Code
Wat heeft een artist-educator nodig om te werken met groepen van hoge diversiteit in etniciteit, gender, klasse en cultuur-maatschappelijk achtergrond? Past ons kunstonderwijs nog bij de samenleving van vandaag?

Tijdens de werkconferentie Cracking the Code (15 november 2019) onderzochten vertegenwoordigers van de docentenopleidingen, de masters en het lectoraat van ArtEZ samen met ArtEZ studium generale welke veranderingen er nodig zijn en wat we allemaal zelf kunnen doen.

Keynote Ira Kip
Wat win je wanneer je onderdeel wordt van een systeem of een instituut?
Wat is gender-identiteit en hoe kunnen wij onze gender-normen opnieuw bepalen in de 21ste eeuw?


Theatermaker Ira Kip maakt de voorstelling Shrew Her, die zich aandiende nadat president Obama in 2015 de wet voor ‘same-sex marriage’ had getekend. In Nederland was het homohuwelijk natuurlijk al mogelijk sinds 2001. De vraag rijst in hoeverre bestaande traditionele westerse systemen, zoals wij die kennen, nog toepasbaar zijn in onze samenleving én in de LGBTQ+ gemeenschap. Hoe inclusief zijn onze orthodoxe tradities? Met deze vraag en persoonlijke verhalen maakt Ira Kip een vertaalslag naar het toneel en gaat zij een dialoog aan vanuit een blik die nog te vaak onderbelicht is in de culturele sector.
events:

Cracking the code

Working Conference


conference15 Nov '19