publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Video Portraits, Video Essays & Video Registrations of Event


In the Studium Generale programme you will find several commissioned video portraits made by Irene Constandse and Kees Veling. But you can also find video essays made by artists and registrations of various events in our video collection.
Lezing: Het theater van de toekomst – Joris Weijdom ( onderzoeker, 3D-computeranimator, hoofd onderzoeksgroep Virtueel Theater bij onderzoekscentrum Theatrale Maakprocessen)

Joris Weijdom doet onderzoek naar theater, interdisciplinaire maakprocessen en mixed reality technologie. Met de inzet van nieuwe media binnen een theatrale context ontstaan nieuwe hybride vertelvormen. Zo wordt een reële ruimte en een virtuele ruimte worden gecombineerd tot één speelvloer, hoeft een personage niet perse fysiek aanwezig te zijn maar kan een projectie volstaan. Joris gaat in op de vraag wat technologische ontwikkelingen als ‘mixed reality’, ‘the internet of things’ en ‘transmedia’ betekenen voor het creëren van theatrale ervaringen en schetst hoe de toekomst van het theater er uit kan gaan zien.

Lezing in het kader van het Frankenstein Festival, over de mens, de kunsten en de technologische ontwikkelingen in de toekomst, 6 november 2015 in Enschede
events:

Frankenstein Festival

A three-day festival on man and art in a technological future


one day festival06 Nov '15