publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Video Portraits, Video Essays & Video Registrations of Event


In the Studium Generale programme you will find several commissioned video portraits made by Irene Constandse and Kees Veling. But you can also find video essays made by artists and registrations of various events in our video collection.
Erik van Lieshout (1968) is beeldend kunstenaar. Hij maakt schilderijen, collages, tekeningen, installaties en videofilms. Na twee jaar kunstacademie in Den Bosch studeerde Van Lieshout van 1990 tot 1992 aan de Ateliers in Haarlem. Hij brak door met confronterende ‘wilde’ tekeningen en schilderijen die vaak verwijzen naar onderwerpen als hiphop, racisme en populaire cultuur, vaak met een ironische of humoristische inslag. Hij werd bij een breder publiek bekend met tekeningen van de later vermoorde politicus Pim Fortuyn. Hij werd in 2003 geselecteerd voor de Nederlandse
inzending van de Biënnale in Venetië. In 2011 was Erik van Lieshout de hoofdpersoon van een van de afleveringen van het VPRO programma Zomergasten.
events:

Fear?

A disturbing day about those anxious gut feelings that are currently resounding throughout the arts and society at large.


one day festival04 Dec '12