publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Radio ArtEZ


Since 2019, we have our own podcast channel: Radio ArtEZ. The podcast features personal stories and urgent research by ArtEZ students, staff and some of our guests and recordings of Studium Generale events. Listen to Radio ArtEZ here or via your favourite podcast app.

Art at War | Episode 4: Mina Etemad

by writer Lisa Weeda

podcast
dossier: Equality / Equity
Art at War is een serie over… oorlog en kunst. Elke aflevering onderzoekt schrijver en ArtEZ alumna Lisa Weeda wat kunst kan doen in tijden van conflict, samen met een speciale gast. In deze aflevering is die gast Mina Etemad.
Mina Etemad is journalist en podcastmaker en houdt zich bezig met thema’s als migratie en dierenrechten, en verdiept zich graag in allerlei vormen van kunst en cultuur. Momenteel is ze presentator van de podcast DOCS, schrijft ze voor diverse media en maakt radiodocumentaires en podcasts.
In het verleden werkte ze als redacteur bij de VPRO-programma’s Nooit Meer Slapen en Mondo.
In 2021 deed ze mee aan de Oorzaken Podcast Academy, organiseerde ze samen met anderen het Podcastfestival en verscheen haar radiodocumentaire Volwassenen lachen niet bij de podcast DOCS. Daarin onderzoekt Mina de vraag of ze de dag waarop ze naar Nederland kwam moet vieren of herdenken.

Radiodocumentaire Volwassenen lachen niet.
www.2doc.nl/docs/2021/38-Volwassenen-lachen-niet.html

Volg Mina op instagram voor updates over de situatie in Iran en al haar andere werk: www.instagram.com/mina.etemad87/

Mina’s website:
minaetemad.nl