videopodcastblogessayinterviewnewspublicationpeopleAPRIAonline courses

The Studium Generale programme is established in collaboration with students and teachers at ArtEZ and many other artists and researchers. Here you can find an overview of all our guests and partners.

Eef Veldkamp

people
Eef Veldkamp (1993) is kunstenaar en onderzoeker van geëngageerde praktijken. Hij deed zijn bacheloropleiding Fine Art bij ArtEZ in Arnhem en de master Art & Politics in Londen aan het Goldsmiths College. Hij is aan ArtEZ verbonden als docent Kunst & Theorie.

Startend bij situaties die voortvloeien uit de krioelende massaliteit van het samenleven op één wereld en niet in één wereld met zeven miljard mensen ontstaat de onderzoekende praktijk van Eef Veldkamp (1993). Als kunstenaar en onderzoeker duikt Veldkamp met zijn praktijk in de systemen en structuren die ons dagelijks leven vormgeven, die reiken van de infrastructuur van de publieke ruimte en de ideologische ‘landscaping’ van het leven tot concepten zoals protest. Door middel van artistieke onderzoeken, subversieve interventies en ‘art on batteries’ – kunstwerken die iets doen – vervangt hij schakels in de aaneenschakeling van processen die de realiteit maken zoals die is, om die zo een stukje te sturen.
events:

Cracking the code

Working Conference


conference15 Nov '19