videopodcastblogessayinterviewnewspublicationpeopleAPRIAonline courses

Derya Zenginoglu

people
Derya Zenginoglu is multidisciplinair beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst en vormgeving. In haar werk geeft ze haar interesse in de wetenschap vorm. Dit leidde recentelijk nog tot een samenwerkingproject met een wetenschapper bij de onderzoeksgroep MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine aan UTwenthe, op uitnodiging van de werkgroep Qua Art Qua Science. Het resultaat van de samenwerking is de installatie Micro-macro. Deze staat inmiddels – meeverhuisd met het MERLN Institute-  permanent opgesteld in de Universiteit Maastricht.

Derya’s werken zijn verkenningen van de synthetische biologie. De installaties vormen de verbeelding die de kunst met de wetenschap verbindt, de schilderijen drukken organische en abstracte vormen uit.  Ze gebruikt hiervoor geen kwast, maar laat het materiaal zijn werk doen, organisch, alsof het leeft, groeit. het maakt haar tot een multidisciplinaire kunstenaar die hybride kunst maakt.

Derya Zenginoglu gaf op het Frankenstein Festival op 6 november 2015 samen met Jeroen van der Meij de workshop: Kunst, design & nanotechnologie.

http://www.deryazenginoglu.nl/
events:

Frankenstein Festival

A three-day festival on man and art in a technological future


one day festival06 Nov '15