videopodcastblogessayinterviewnewspublicationpeopleAPRIAonline courses

Podcast 'Verstrengeld #2' van Platform DIS met De Onkruidenier en Piet Devos

Zeewieren kunnen ons helpen met een steviger positief ecologisch perspectief op de toekomst

news
De tweede aflevering van de podcastserie Verstrengeld van Platform DIS is nu te luisteren via je favoriete podcast app. In het onderzoeksproject Verstrengeld werken kunstenaars en wetenschappers samen om onze verstrengeling met wier te verkennen. Deelnemers aan deze podcast-aflevering zijn kunstenaarscollectief De Onkruidenier en literatuurwetenschapper Piet Devos.

Het project Verstrengeld werd begin 2020 gestart door Wouter Engelbart van beeldend kunstplatform DIS, en ArtEZ-docent art education, samen met schrijver-kunstenaar Miek Zwamborn, agro-ecoloog Willem Brandenburg en geluidskunstenaar Herman van den Muijsenberg. Zeewieren kunnen ons helpen met een steviger positief ecologisch perspectief op de toekomst.

Wouter Engelbart schreef in juni 2021 een blog voor ArtEZ studium generale over het onderzoeksproject. De eerste conclusies van het onderzoeksproject zijn te vinden in de podcast Verstrengeld #1 en het Zeewiermanifest. Nu is de podcast Verstrengeld #2 te beluisteren.

Bekijk ook het artikel over Miek Zwamborn in NRC: ‘Ik kan me niet voorstellen dat ik nog zoveel geld aan eten zou uitgeven’
Miek Zwamborn (foto: Rutger Emmelkamp)