videopodcastblogessayinterviewnewspublicationpeopleAPRIAonline courses

Word artbuddy van een vluchteling!

blog
Performance door Bright O. Richards

Word artbuddy van een vluchteling!

Maandag 2 november
Kantine Rietveld-gebouw
Tussen 12.00 en 13.00 uur

Donderdag 5 november
Kantine Sophia-gebouw
Tussen 12.00 en 13.00 uur

Bright O. Richards doet een oproep aan alle studenten van ArtEZ om artbuddy te worden van een vluchteling. Het doel is om asielzoekersjongeren op weg te helpen naar sociale participatie en economische zelfredzaamheid. Door middel van kunst. Wil je je steentje bijdragen aan deze prachtige doelstelling en horen wat jij kunt doen? Wil je artbuddy worden van een vluchteling? Kom dan voor meer informatie as. maandag tussen 12.00 en 13.00 uur naar de kantine in Arnhem. Of donderdag 5 november tussen 12.00 en 13.00 uur naar de kantine van het Sophia-gebouw in Zwolle.

Bright is acteur, theatermaker en artistiek directeur van New Dutch Connections. Bright is zelf de oorlog in Liberia ontvlucht en in 1991 naar Nederland gekomen. Tevens is hij alumnus van ArtEZ. Met zijn bijzondere verhaal en ideaal verscheen hij de laatste tijd regelmatig in de media, zo noemde ‘tafeldame’ oud-kamerlid Myrthe Hilkens bij De Wereld Draait Door Bright en zijn ideeën. Ze legt uit hoe Bright nieuwkomers wil helpen om een zo kansrijk mogelijke herstart te maken. Ze is blij verrast hoe ‘in deze tijd van alle emotie en hectiek er gewoon mensen zijn die naar de toekomst kijken’.

Bekijk hier de uitzending van DWDD van woensdag 17 oktober (Richards op 03:20 min).

New Dutch Connections inspireert en motiveert (ex-) asielzoekers om opnieuw in zichzelf te gaan geloven en anderen te betrekken bij het realiseren van hun toekomstdromen. Dit doen we door mensen en bedrijven te mobiliseren en een community te creëren die de asielzoekers ondersteunt en empowert, zodat zij verder kunnen werken aan hun toekomst.