Verhalen uit de flat

Author: Job Kühlkamp – 24 August 2016

In aanloop naar U staat hier. De kunst, de stad en de toekomst delen we graag mooie projecten die aan het thema raken, van studenten, alumni en docenten van ArtEZ. Job Kühlkamp studeerde dit jaar af bij Docent Theater.

Verhalen uit de flat

“Ik woon hier al 14 jaar en heb nog nooit een probleem gehad. Horen zien en Zwijgen” – Trudy

Mijn afstudeerproject is een audiotour met de titel ‘Verhalen uit de flat’. Ik heb een half jaar lang gewerkt aan deze tour die bestaat uit radioportretten van mijn medeflatbewoners in de wijk Overvecht in Utrecht. Een belangrijke vraag was: hoe vorm je persoonlijke verhalen om tot artistiek materiaal?

Ik heb in een half jaar veel gesprekken gevoerd met mijn medebewoners. Gesprekken over de dingen die het leven mooi maken, over gemis, over Suriname, over je thuis voelen, over de afwas doen, over de oorlog, Rotterdam en de zon. Al deze gesprekken en ontmoetingen heb ik vormgegeven in radioportretten die samen de tour vormen. De tour is een poging tot begrip. Een ander perspectief van een flat waar al zo veel van gevonden wordt.

Op https://soundcloud.com/verhalenuitdeflat kun je een van de portretten beluisteren!

related