publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Tegenlicht-uitzending: In De Ban Van Het Bos (2019)

Met portret van Robin Wall Kimmerer

blog
dossier: LAND
Binnen het project LAND wordt door diverse auteurs verwezen naar het werk van Robin Wall Kimmerer; ‘mother, scientist, decorated professor, and enrolled member of the Citizen Potawatomi Nation’, zoals ze zelf op haar website schrijft. Ze is de auteur van Braiding Sweetgrass: Indigenous Wisdom, Scientific Knowledge and the Teaching of Plants and Gathering Moss: A Natural and Cultural History of Mosses. Ze woont in Syracuse, New York, waar ze SUNY Distinguished Teaching Professor of Environmental Biology is, en de oprichter en directeur van het Center for Native Peoples and the Environment.
In VPRO’s Tegenlicht uitzending ‘In De Ban Van Het Bos’ (september 2019) werd ze prachtig geportretteerd in het bosgebied waar zij onderzoek doet met haar studenten. Ze combineert haar traditionele afkomst met wetenschappelijke methodes om beter inzicht te krijgen in de plek die wij in kunnen nemen in de niet-menselijke wereld. Ze leert haar studenten te luisteren naar wat de levensvormen – die al miljoenen jaren langer leven dan wij – ons te vertellen hebben.
Met dank aan de VPRO en Tegenlicht voor de toestemming deze uitzending aan te bieden in het kader van LAND. Bron tekst: website VPRO