publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Video Portraits, Video Essays & Video Registrations of Event


In the Studium Generale programme you will find several commissioned video portraits made by Irene Constandse and Kees Veling. But you can also find video essays made by artists and registrations of various events in our video collection.

Léon Kruijswijk: on AIDS activism and art

Video online event 17 June 2020

video
Voor het online lunch evenement The Way We Live Now nodigt curator Léon Kruijswijk je uit na te denken over twee verschillende stadia van de HIV / Aids-epidemie. Hoewel de kennis over en behandeling van het virus sinds de wereldwijde uitbraak aanzienlijk is verbeterd, is het virus al tientallen jaren wereldwijd verspreid en blijft HIV / Aids het dagelijkse leven van velen tot op de dag van vandaag bepalen.

Meerdere schrijvers, kunstenaars en activisten hebben de epidemie in een sociaal-politieke context geplaatst, waarin ze hun ongeloof en woede uitdrukken en het verlies van hun dierbaren delen. Het is duidelijk dat er parallellen kunnen worden getrokken met onze huidige situatie, maar de diepgaande verschillen tussen HIV / Aids en COVID-19 kunnen niet onuitgesproken blijven.

Moderator Lieneke Hulshof en Léon Kruijswijk bespreken de parallellen en verschillen tussen de HIV/Aids en de COVID-19 epidemie, en gaan in op thema’s als sociale stigmatisering, politiek mismanagement, emancipatie, kunst & activisme, en de urgentie en kracht van lhbtiq+ gemeenschappen.
q4MoNR-6G-Q
events:

The Way We Live Now

Een online lunch event met Léon Kruijswijk


online event17 Jun '20

share via:
twitter facebook