NOV
wed

03

wed

10

tue

23

dossier LAND

Onpeilbaar: over natuur, land en eigendom

Dennis Gaens in gesprek met Fiep van Bodegom

Author: Dennis Gaens – 16 September 2020Deze podcast is onderdeel van ons programma LAND: on climate, ownership and coexistence.

Het nieuwe academiejaar is voorzichtig begonnen en dat betekent dat wij ook weer terug zijn met een nieuwe aflevering van Radio ArtEZ voor ArtEZ studium generale. Dit najaar staat o.a. een nieuw samenwerkingsproject met online magazine Mister Motley op de agenda, getiteld Land. In dit project wordt de relatie tussen mens, land, eigendom en de consequenties voor klimaatafbraak onderzocht. Kunstenaars en denkers zijn uitgenodigd om hun perspectieven te delen op de klimaatafbraak, ideeën over eigendom, territorium, kolonialisme en Inheemse kennis. Geheel Covid-proof in online events, podcasts of door hun gedachten te verwoorden in essays of films.

Het startschot wordt gegeven door schrijver en ArtEZ docent creative writing Fiep van Bodegom, die zich in een essay met dit thema uiteenzet. Haar essay is hier te lezen. In deze aflevering van Radio ArtEZ gaat Dennis Gaens in gesprek met Van Bodegom.