publicationessaypodcastinterviewvideoblognewsonline coursespeopleAPRIA

Our guests and partners


The Studium Generale programme is established in collaboration with students and teachers at ArtEZ and many other artists and researchers. Here you can find an overview of all our guests and partners.

Yvonne Dröge Wendel

people
Beeldend kunstenaar Yvonne Dröge Wendel is al van jongs af aan geboeid door dingen. ‘Objecten zijn machtig en beïnvloeden meer dan we eigenlijk willen zien. Dat heeft mij altijd al gefascineerd,’ vertelt Yvonne. De relatie tussen mensen en objecten is dan ook de rode draad in haar werk. Met een experimentele benadering probeert ze er achter te komen wat objecten precies doen. ‘In een tijd waarin intelligente koelkasten kunnen communiceren met een pak melk, kunnen kunstenaars de alledaagse werkelijkheid niet negeren. Dat de wereld wordt overspoeld met beelden beïnvloedt zonder twijfel de wijze waarop wij sculptuur waarnemen. Kunst maakt deel uit van hetzelfde systeem waarin alle dingen functioneren. Dingen zijn meer dan alleen de dragers van betekenis en identiteit. Het zijn bepalende actoren voor het menselijk denken en gedrag, en ze bepalen daarmee ook artistieke processen en denk processen.’

Yvonne studeerde aan de Rietveldacademie en de Rijksacademie. Ze liet spraakmakende projecten op internationale tentoonstellingen zien en realiseerde kunstopdrachten in de openbare ruimte.

Tijdens het Frankenstein Festival op 6 november 2015 was Yvonne Dröge Wendel in gesprek met filosoof Peter-Paul Verbeek.

http://www.yvonnedrogewendel.nl/

 
 
 
 
events:

Frankenstein Festival

A three-day festival on man and art in a technological future


one day festival06 Nov '15