videopodcastblogessayinterviewnewspublicationpeopleAPRIAonline courses

The Studium Generale programme is established in collaboration with students and teachers at ArtEZ and many other artists and researchers. Here you can find an overview of all our guests and partners.

Trudy Dehue

people
Trudy Dehue is psycholoog en filosoof en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werd bekend door haar boeken De depressie-epidemie en Betere mensen. Over gezondheid als keuze en koopwaar. Trudy is een kritische denker en maakt wetenschappelijke inzichten begrijpelijk voor een groter publiek. In De depressie-epidemie onderzoekt ze waarom antidepressiva de meest geslikte medicijnen zijn in Nederland, een land dat vrij, veilig en welvarend is. Ze belicht het proces waarin het ideaal van de maakbare samenleving werd ingeruild voor dat van het maakbare individu. 

Lezing door Trudy Dehue: De ‘twintigersdepressie’ en de paradox van de verplichte vrijheid
Een groeiende groep jong volwassenen slikt antidepressiva of maakt gebruik van andere depressietherapieën, zoals mindfulness. Is depressie in deze leeftijdsgroep een ernstig onderschat probleem waarop bovendien een stigma rust, zoals sommigen betogen? Of zijn de startende volwassenen te verwend opgegroeid, waardoor ze te kleinzerig zijn, zoals anderen tegenwerpen? Trudy Dehue spreekt beide verklaringen tegen. Ze beziet de zogeheten ‘twintigersdepressie’ in het kader van de paradoxale verplichting om vrij te zijn. Succes en geluk lijken bovendien een keuze te zijn, maar is dat wel zo?

http://www.trudydehue.nl/
events:

Lost in Transition

Identity in a changing world


one day festival16 Mar '17