DEC
tue

21

Sander Veenhof

22 September 2015

Augmented reality kunstenaar Sander Veenhof werkt al jaren aan projecten waarin de fysieke en de virtuele ruimte elkaar aanvullen én een wisselwerking aan gaan met lokaal aanwezige data en de lokaal aanwezige mens. Door over techniek na te denken voorbij de standaard mogelijkheden en door oog te hebben voor de sociale en maatschappelijke impact, haalt Veenhof met zijn projecten het onderzoek naar mogelijke toekomstscenarios naar het hier en nu. In zijn projecten ervaar je hands-on een beta versie van de wereld die ons te wachten staat. En eigenlijk leven we al in een semi-digitale wereld, die oneindige mogelijkheden biedt, zeker voor de experimentele tech-kunst wereld.

Virtuele sculpturen, interactieve app-gebaseerde belevingen in de publieke ruimte. De benodigde hardware heeft iedereen op zak. Het volledig virtuele festival “Zo niet, dan toch” toonde aan hoe heel de wereld als canvas en als podium kan dienen. Deze ideaalwereld leek weer even ver weg door de groeiende populariteit van de Oculus Rift virtual reality bril die je vanuit je huiskamer de hele wereld laat beleven, maar met Google Cardboard op je hoofd wandel je weer gewoon buiten door een hybride werkelijkheid die nog ‘immersiever’ is dan met AR mogelijk was.

Tijdens het Frankenstein Festival op 6 november 2015 ging Sander Veenhof met de studenten virtueel op stap in zijn workshop Cyborg Dating.

http://www.sndrv.nl/
 

Frankenstein Festival

A three-day festival on man and art in a technological future


one day festival06 Nov '15