videopodcastblogessayinterviewnewspublicationpeopleAPRIAonline courses

The Studium Generale programme is established in collaboration with students and teachers at ArtEZ and many other artists and researchers. Here you can find an overview of all our guests and partners.

Rajae El Mouhandiz

people
Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Ze maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single Gracefully uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisieversie van deze talk, maakte zij voor KRO Recht uit het Hart. Rajae initieerde vanuit Ierland en New York de theaterproductie Hijabi Monologen NL. Deze werd door Fonds voor Cultuurparticipatie genomineerd voor een Gouden C.

Sinds 2017 is Rajae opgenomen in het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten om haar eigen signatuur in muziektheater te ontwikkelen in Nederland, Marokko en de VS. In 2017 maakte zij onderzoeksvoorstelling Thuis, Ontheemd. Op dit moment maakt zij Thuis, Ontheemd #2, een solo muziektheater productie van 70 minuten, over de ruimte die de vrouw kan en mag innemen. Rajae is de afgelopen 9 jaar achtereen vanwege haar bijdrage in de kunsten geplaatst op de lijst van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld, en is een Ariane de Rothschild Fellow.

http://www.rajae.nl/
events:

HOME

A happening with artists, scholars and students on home & citizenship


conference08 Nov '18

share via:
twitter facebook