videopodcastblogessayinterviewnewspublicationpeopleonline coursesAPRIA

Our guests and partners


The Studium Generale programme is established in collaboration with students and teachers at ArtEZ and many other artists and researchers. Here you can find an overview of all our guests and partners.

Peter-Paul Verbeek

people
Peter-Paul Verbeek (1970) is hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek en voorzitter van de Vakgroep Wijsbegeerte aan de Universiteit Twente. Hij is president van de Society for Philosophy and Technology en lid van de Raad voor Geesteswetenschappen. Tevens is hij lid van de wetenschappelijke redactieraad van het tijdschrift Philosophy & Technology en redacteur van Tijdschrift voor Filosofie en SATS. Journal for Northern Philosophy.
Verbeeks onderzoek richt zich op de relaties tussen mens en technologie, om daarmee bij te dragen aan filosofische theorievorming, ethische reflectie, en technologische ontwerppraktijken. Hij publiceerde onder meer Moralizing Technology: Understanding and Designing the Morality of Things (University of Chicago Press 2011) en What Things Do: Philosophical Reflections on Technology, Agency, and Design (Penn State University Press 2005).

Tijdens het lezingenprogramma van het Frankenstein Festival op 6 november was Peter-Paul Verbeek in gesprek met Yvonne Dröge Wendel en gaf hij samen met haar de workshop Over de mens en de dingen.

http://www.ppverbeek.nl/
events:

Frankenstein Festival

A three-day festival on man and art in a technological future


one day festival06 Nov '15