NOV
wed

03

wed

10

tue

23

Lotte van den Berg

19 September 2016

Theatermaker Lotte van den Berg (1975) gebruikt de theatrale vorm om verhoudingen tussen mensen zichtbaar te maken, niet alleen binnen de muren van het theater, maar ook daarbuiten. Haar werk beweegt zich tussen dans, theater, performance en film.
Lotte is een van de initiatiefnemers van Building Conversation, een groeiend collectief van kunstenaars die het gesprek benadert als een kunstwerk, als een gezamenlijke creatie, een collectieve improvisatie waarbij het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen. Geïnspireerd op gesprekstechnieken en -rituelen van over de hele wereld – onder andere de Inuit, de Maori, een kwantumfysicus en Occupy – en in reactie op hedendaagse theorieën van onder anderen Bruno Latour en Chantal Mouffe – bouwt Building Conversation aan een repertoire van gesprekken/performances.

Na een studie regie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten werkte Lotte als freelance regisseur voor verschillende Nederlandse en Vlaamse theaters. Van 2005 tot begin 2009 was ze vaste regisseur bij het Toneelhuis in Antwerpen. Daarna start ze haar eigen gezelschap OMSK. In 2014 richt ze de stichting Third Space op, waar sindsdien haar werk wordt geproduceerd. Lotte won verschillende prijzen, waaronder de Erik Vos prijs en de Charlotte Kohler prijs. Haar werk is te zien op gerenommeerde theaterfestivals door heel Europa, Amerika, Canada en Afrika.

Lotte van den Berg gaf tijdens U staat hier op 10 november 2016 de workshop ‘Parlement van de dingen’.

http://www.lottevandenberg.nu/

You are here

Art, the city and the future


one day festival10 Nov '16