DEC
tue

21

Frank van der Weij

28 August 2015

Frank van der Weij studeerde contrabas “lichte muziek” aan het conservatorium in Hilversum en muziekregistratie aan de Hochschule für Musik / Erich Thienhaus Institut in Detmold (D). Vanaf 1988 maakte hij geluidsontwerpen voor onder andere het Amsterdamse muziektheatergezelschap Orkater, het Nederlands Dans Theater / Jiri Kylian, het Israëlische Basheva Dance Company en Nationale Opera & Ballet. Naast zijn muziektheaterwerkzaamheden zette hij Orkater’s muziekopnamestudio op en maakte vele CD opnamen, muziekopnamen en geluidsontwerpen voor fictiefilms en documentaires.
Als geluidstechnicus, geluidsontwerper en geluidsmanipulator werkte hij onder anderen samen met de componisten Brett Dean, Louis Andriessen, Mischa Mengelberg, Martijn Padding, Michael Gordon, Julia Wolfe, Heiner Goebbels, Luca Francesconi, Hanspeter Kyburz, Michael Galasso en Alexander Balanescu. Met violiste Monica Germino werkte hij aan diverse composities voor viool en elektronica die speciaal voor hen werden gemaakt door componisten als Michael Gordon, Julia Wolfe en Heiner Goebbels.
Momenteel werkt hij als producent en technisch producent aan de ontwikkeling en uitvoering  van muziektheaterwerken van Michel van der Aa, waaronder de opera Sunken Garden (2013) het cello concert Up-close (2010) en het muziektheaterwerk The Book of Disquiet (2008).

Frank van der Weij gaf samen met Michel van der Aa de workshop Multimediale toekomstmuziek op het Frankenstein Festival 6 november 2015.

https://www.frankvanderweijstudio.nl/

Frankenstein Festival

A three-day festival on man and art in a technological future


one day festival06 Nov '15

related