videopodcastblogessayinterviewnewspublicationpeopleAPRIAonline courses

The Studium Generale programme is established in collaboration with students and teachers at ArtEZ and many other artists and researchers. Here you can find an overview of all our guests and partners.

Erik Scherder

people
Prof. Dr. Erik J.A. Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Groningen.

Tijdens het middagprogramma van de Grote Geheugen Show gaf Professor Erik Scherder een minicollege: Gaat je geheugen kapot, als je teveel voor je computer hangt?

Professor Erik Scherder is als begenadigd spreker regelmatig voor een minicollege te gast bij De Wereld Draait Door. Niet verbazend dus dat hij al meerdere keren de VU Onderwijsprijs won. De jury: “Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over.” Scherders onderzoek focust zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Hij vraagt zich af: train je je geheugen door moeilijke puzzels op te lossen? Is vaak en lang achter je computer zitten slecht voor je geheugen? Worden kinderen slimmer wanneer ze sporten? En verkleint wie meer beweegt de risico’s op het ontwikkelen van dementie?

https://www.despreker.nl/erik-scherder/
 
 
events:

The Great Memory Show

A one day festival on the brain and art


one day festival13 Feb '15