videopodcastblogessayinterviewnewspublicationpeopleAPRIAonline courses

The Studium Generale programme is established in collaboration with students and teachers at ArtEZ and many other artists and researchers. Here you can find an overview of all our guests and partners.

Emiel Copini

people
Emiel Copini, PhD, verbindt onderzoek, docentschap en advies. Hij studeerde Kunsten, Cultuur en Media en voltooide vervolgens de Research Master Literary and Cultural Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is verbonden aan ArtEZ als onderzoeker en docent aan de Master Kunsteducatie.
Hij is gefascineerd door de schijnbaar universele menselijke neiging om ons te begeven onder gelijkgestemden. Wat heeft het samenspel tussen onderzoek, onderwijs, engagement en kunst te bieden als het gaat om hoe wij ons kunnen en willen verhouden tot ‘de ander’? Hij verdedigde dit jaar zijn proefschrift, dat draait om het cultureel bewustzijn van jongeren en om samenwerking tussen docenten van verschillende kunst- en cultuurvakken. Dit brengt hij nu in praktijk door samen met docententeams en culturele organisaties betekenisvol onderwijs te ontwikkelen. Hij ziet als docent het artistieke proces als een cruciale schakel in het bevragen, creëren en herscheppen van culturele identiteit.
events:
Saskia Jansen, George Korsmit - Welcome Stranger, HVCCA, New York, 2015

Site Specific: to be - there - or not to be - there?

Kitchen Table Conversation


kitchen table conversation30 Sep '19

Cracking the code

Working Conference


conference15 Nov '19