videopodcastblogessayinterviewnewspublicationpeopleonline coursesAPRIA

Our guests and partners


The Studium Generale programme is established in collaboration with students and teachers at ArtEZ and many other artists and researchers. Here you can find an overview of all our guests and partners.

Coen van Kaam

people
Coen van Kaam (Roosendaal, 1993) is student Illustration Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle. Hij maakte de portretten van het ArtEZ studium generale team (zie: studiumgenerale.artez.nl/nl/info/staff/)

Als maker houdt hij zich vooral bezig met het portretteren van mensen als ook het vertellen van verhalen. Zo is hij kortgeleden begonnen met zijn eerste graphic novel dat een retro-futuristische kijk heeft op Corona. Coen houdt zich altijd bezig met de wereld om hem heen en is ook de plek waar hij de meeste inspiratie uit weet te halen. In zijn werk laat hij graag de verbeelding aan de kijker over. Met een grapje of dubbele betekenis wil hij de mensen graag op een andere manier laten nadenken.

Naast het illustreren, houdt Coen ook van schrijven en fotograferen. Op zijn website houdt hij een blog bij waar hij zijn artistieke ontwikkelingen deelt met de rest van de wereld. Voor hem is het een creatieve uitlaatklep en is ervan overtuigd dat een goed geschreven stuk net zoveel teweeg kan brengen als een illustratie.

cvkaam.com/
www.instagram.com/cvkaam/?hl=nl