SEPT
thu

08

tue

20

tue

27

OKT
wed

05

Tip: Event Code Diversiteit & Inclusie en &Awards 2021

Met Janice Deul, Sinan Çankaya, Chanel Lodik, Ismail Aghzanay en Joke Alkema

22 September 2021

Op 3 november is ArtEZ studium generale onderdeel van het prachtige jaarlijkse event van de Code Diversiteit & Inclusie waarbij ook de &Awards worden uitgereikt. Joke Alkema (hoofd ArtEZ studium generale) gaat in gesprek met onder andere journalist, fashion en cultuuractiviste Janice Deul onder leiding van Mandy Woelkens over inclusieve programmering en culturele toe-eigening. Het event is live in Utrecht en online te volgen. Praat je mee?.

Het centrale thema van het event is: De volgende stap! Immers door het delen van inspiratie, lessen en kennis maken we samen die stap voorwaarts. Verdeeld over drie dagdelen geniet je van een bruisend hybride programma vol verdieping en praktische tips. De creatieve duizendpoot Mandy Woelkens, bekend van 3FM, Q-Music en de populaire podcast Couple Goals. Inclusie, feminisme, gendergelijkheid en diversiteit zijn de rode draad in haar carrière. Met deze kennis en enthousiasme neemt zij ons mee langs de 4 P's (programma, personeel, partners en publiek). Voordat we starten met verdieping trapt cabaretière Nina de la Croix het event af op een speciale manier die je niet snel zult vergeten.

4x P
Luister en praat mee op woensdag 3 november tijdens het panelgesprek over inclusieve programmering en culturele toe-eigening met o.a. journalist, fashion en cultuuractiviste Janice Deul en Joke Alkema van ArtEZ studium generale. Sinan Çankaya, schrijver van het boek Mijn ontelbare identiteiten, geeft op 4 november een sessie over open en veilige werkomgeving. Meer weten over micro-agressie en hoe je dat kunt voorkomen? RADAR geeft een verdiepende sessie waar de focus ligt op wat je zelf kunt doen om vooroordelen te controleren en discriminatie te voorkomen. Verder kun je leren van de samenwerking van Bibliotheek Rotterdam en productiehuis FLOW die samen willen bijdragen aan de educatie en ontwikkeling van jongeren. Naast de uitreiking van de &Awards kun je op vrijdag 5 november inspirerende sessies verwachten van Chanel Lodik over hoe je nieuw publiek bereikt. Docent Ismail Aghzanay daag je uit om van perspectief te wisselen, zodat de nieuwe generatie zich thuis voelt in de cultuursector. Tot slot trakteert illustrator en activiste Sioejeng Tsao ons op een live beeldverslag. Meld je vóór 1 november aan via de website codedi.nlen ontvang je eigen stappenplan thuis.

&Awards inzending geopend
De uitreiking van de &Award Projectprijs en Persoonsprijs is een jaarlijks terugkerend moment tijdens het event die mogelijk worden gemaakt door de rijkscultuurfondsen. Wie nemen dit jaar op vrijdag 5 november de felbegeerde &Awards en een geldprijs van € 20.000 of van € 5.000 mee naar huis? De inschrijfperiode sluit op 3 oktober, want daarna buigt de jury zich over de inzendingen. De jury bestaat uit vijf toonaangevende experts uit de cultuursector: Ernestine Comvalius, Hui-Hui Pan, Andre Heuvelman, Julius Thissen en Marlien Seintsra. Nomineren kan nog via de website www.codedi.nl.