Verhalen en acteurs gezocht voor afstudeervoorstelling over abortus

Oproep van student Docent Drama Celine Kleijwegt

18 November 2020

Docent Drama student Celine Kleijwegt maakt theater waarin ze complexe ethische en maatschappelijke vraagstukken behandelt. Haar afstudeervoorstelling zal op het thema abortus ingaan. Hiervoor zoekt ze mensen die op de een of andere manier zelf in aanraking zijn gekomen met abortus en hun verhaal met haar willen delen. En wellicht ook mee willen spelen. Voor meer context en toelichting zie haar oproep hieronder.

Mijn naam is Celine Kleijwegt en op dit moment studeer ik af aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem bij de opleiding Docent Drama. Met het theater dat ik maak, wil ik ethische, complexe en maatschappelijke vraagstukken tot een artistiek product vormgeven. Ik vind het interessant om te zien hoe theater, beeldende kunst en debat samen kunnen komen.

Voor mijn afstuderen ga ik een voorstelling maken rond het thema abortus. Ik wil graag een voorstelling maken met mensen die op de een of andere manier zelf in aanraking zijn gekomen met abortus.

Ruim drie jaar geleden ben ik zelf ongewenst zwanger geworden en ik heb toen voor een abortus gekozen. Wat mij meteen opviel is dat ik nergens verhalen kon vinden van mensen die hetzelfde mee hadden gemaakt. En hier snakte ik in die tijd zo erg naar.

Ik vind dat elk abortusverhaal er mag zijn, dat van opluchting, schaamte, schuld, verwarring, zeker weten en pijn.

Ik wil een podium bieden waar deze verhalen verteld kunnen worden en daarmee pogen de taboes rond abortus te doorbreken. Ik wil het hebben over wat er nu allemaal in de wereld speelt rondom abortus en wat dit zegt over de positie van de vrouw in de maatschappij. Juist in deze tijden waar een groeiende conservatieve beweging zich in Europa laat horen, hebben we het nodig om over dit soort onderwerpen te praten.

Nu ben ik op zoek naar mensen die hun verhaal met mij willen delen. En wellicht ook mee willen spelen.

Voor het mee spelen hoef je totaal geen speel- of podiumervaring te hebben. Het gaat er vooral om dat je zin hebt om in een voorstelling te spelen. Wanneer het repetitieproces begint, gaan we één keer in de week, in de avond repeteren en de voorstelling zal rond april/mei gaan spelen.
Ook als je niet weet of je wilt spelen maar wel je verhaal zou willen delen met mij, zou ik dat dus ook erg waarderen

Als je vragen hebt kan je mij altijd berichten.

Celine Kleijwegt
0651689125
C.kleijwegt@student.artez.nl