NOV
wed

03

wed

10

thu

11

tue

23

De Grote Geheugen Show

18 December 2014

Ik moest nog wat doen, maar wat was dat ook al weer? …  O ja: een blogpost schrijven over ons eerstvolgende festival. Op de valreep voor de kerstvakantie kondig ik met groot genoegen aan:

De Grote Geheugen Show – een eendaags festival over het brein en kunst

​De weeë geur van andijvie brengt je terug in de keuken van je oma. Je maakt een selfie met je beste vriendin tijdens Lowlands. Of je legt al lifeloggend elke dertig seconden je leven vast.

Herinneringen zijn ontzettend belangrijk. Ze maken je tot wie je bent. We weven persoonlijke ervaringen en ‘de geschiedenis’ samen tot betekenisvolle verhalen. Die verhalen helpen ons om vat te krijgen op de wereld om ons heen, en op onze eigen plek daarin.

Tijdens De Grote Geheugen Show onderzoeken we samen met kunstenaars en denkers uit kunst, wetenschap en maatschappij het belang van herinneringen en geheugen voor het hier en nu. Een dag over hoe het geheugen werkt. Hoe kunstenaars herinneringen opnieuw tastbaar of invoelbaar maken. En hoe kunstenaars en vormgevers kunnen bijdragen aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, zoals de zorg voor onze demente medemens.

Begin de dag met een Wake Up Ball. Volg in de ochtend een workshop met een van onze topgasten en bezoek in de middag een programma in Rozet vol inspirerende lezingen, bevlogen gesprekken, een expo en optredens. Een dag om niet te vergeten!

Met: Erik Scherder, Adriaan Luteijn, Dieuwke Spaans, Mirjam Westen, Porgy Franssen, Maarten Vanden Eynde, Dries Tys, Caro van Dijk, Laura Lynn Jansen, Boukje Schweigman, Charl Landvreugd, Meg Stuart, Anke Bangma, PeerGrouP, Wim de Wagt, Oscar Kocken, DJ Scentman, Caro Verbeek, Fleur Bouwer, Arnoud Noordegraaf, Mark Mieras, TG Space, Sarah Meuleman en vele anderen.

Datum: 13 februari 2015
Aanvang: 10.30 uur
Einde: 17.00 uur
Locatie: Eusebiuskerk en Rozet, Arnhem
Toegang: gratis
Aanmelden: verplicht vanaf 14 januari

related