DEC
mon

07

wed

16

Online lunch event met Fiep van Bodegom, Lietje Bauwens, Jasper Griepink en Chihiro Geuzebroek

ArtEZ studium generale x Mister Motley

online eventWednesday 16 December '20

online event12.00 - 13.00 uur


Nederlands gesproken


Als onderdeel van ons doorlopende project LAND hebben we het afgelopen half jaar artikelen gepubliceerd over klimaatafbraak, eigendom, territorium en kolonialisme en hoe deze zaken met elkaar samenhangen. In al deze artikelen werd er aandacht besteed aan kunstenaars en hoe zij deze thema’s een plek geven in hun praktijk. Op 16 december brengt Lieneke Hulshof, hoofdredacteur van online kunsttijdschrift Mister Motley, de auteurs samen in een online lunch event om de inzichten uit de artikelen met elkaar in verband te brengen.

Lees hier het interview met klimaatactivist en filmmaker Chihiro Geuzebroek
Lees hier het essay van schrijver Fiep van Bodegom
Lees hier het essay van schrijver Lietje Bauwens
Volgende week (23 november) publiceren we het interview met kunstenaar Jasper Griepink

In gesprek met Jasper Griepink

“Ik ben zelf ook iemand die heel graag denkt, analyseert, leest en theorieën aan elkaar koppelt, maar mijn mooiste momenten in mijn leven en in kunst zijn wel de momenten waar de handeling of de vorm eigenlijk over die taal heen sublimeert of dat samenvat.”

Binnenkort publiceert ArtEZ studium generale samen met Mister Motley het derde artikel in het project LAND. Dit is een interview met kunstenaar Jasper Griepink. In zijn praktijk richt hij zijn blik naar de aarde en wil hij duidelijk maken dat alles en iedereen aan elkaar verbonden is. Een samenspel tussen mensen, dieren, het niet waarneembare, planten en bomen. Hij is daarbij opzoek naar een taal die het theoretische overstijgt en merkt dat dit een taal is die heel veel verschillende groepen mensen wereldwijd spreken. Een taal waar de mens niet in het centrum staat, maar waarin ecocentrisch wordt gedacht.

subscribe