MAY
mon

23

mon

30

Leesgroep De Kunst van het Feminisme - Daan Borrel

Leesgroep en workshop over seksualiteit, intimiteit en autonomie door Daan Borrel

reading groupWednesday 9 January '19

WALTER books, Arnhem(archive)

Host: Catelijne de Muijnck

De leesgroep houdt rekening met een tweetalig publiek (NL/ENG).

ArtEZ studium generale organiseert maandelijks een lezing en leesgroep over feminisme. Deze aflevering van de leesgroep gaat over seksualiteit en stelt vragen over intimiteit en verlangens in het hoofd én de onderbuik van de mens. Mag je elk verlangen onderzoeken en uitleven? En hoe combineer je dat met een behoefte aan verbintenis? Hoe kunnen vrouwen hun eigen verlangens volgen als ze nooit hebben geleerd daarmee om te gaan? Of zijn mannen hier net zo slecht in? Is het de geest of het lichaam dat verlangens creëert? In hoeverre worden die bepaald door verhalen?

Lezen
Daan Borrel Soms is liefde dit (2018) pagina 9 /tm 19 en pagina 137 t/m 153. In de ArtEZ mediatheek Arnhem zijn twee exemplaren van het boek aanwezig op de leesplank.

En het artikel van Daan Borrel op Mister Motley

Daan Borrel
Daan Borrel (1990) studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en is freelancejournaliste. Ze schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, De Correspondent en Het Parool over cultuur en seksualiteit. In 2017 stelde ze met huisarts en seksuoloog Peter Leusink de bundel Dit gaat niet over seks samen. In het voorjaar van 2018 verscheen haar bundel Soms is Liefde dit.

Soms is liefde dit (2018)
Een brief over lichaam, seks en verlangen.
Na een onbezonnen kus met een andere man schrijft Daan Borrel vanuit een kamer in Berlijn een brief aan haar vriend. De brief draait uit op een zelfbevragend relaas over seksualiteit, intimiteit en autonomie. In dit persoonlijke essay zien we Daan Borrel in haar hongerige zoektocht naar antwoorden. Ze richt zich tot literatuur, filosofie, popmuziek en films, maar ook tot haar eigen lijf en tot de vrouwen die het opgevoed hebben. Soms is liefde dit biedt een intieme blik in het hoofd én de onderbuik van iemand die in alle nuance probeert haar seksualiteit te begrijpen.
Partners: WALTER books, het online kunsttijdschrift Mister Motley en het ArtEZ lectoraat Theorie in de kunsten