Het naakte lichaam, erotiek en seks in kunst

Wednesday 12 October '22 online, url volgt
12.00 - 13.00 uur

Nederlands gesproken
Op 12 oktober organiseert ArtEZ Studium Generale een online lunch event over de kracht van het erotische lichaam. Waarom blijven het naakte lichaam, erotiek en seks belangrijk om te behandelen in kunst? En hoe ga je artistiek om met dit onderwerp zonder in clichés te vervallen en in een tijd waarin er ook veel aandacht is voor seksueel overschrijdend gedrag en seksuele trauma’s.

Als gasten zijn aanwezig:
Performer Florian Myjer (nav de voorstelling Lady Chatterley’s Lover, 2021)
tentoonstellingsmaker Ine Gevers (co-curator van de tentoonstelling Come Alive, 2022)

Moderator is Lieneke Hulshof (voorheen hoofdredacteur van Mister Motley, nu freelance curator, kunstjournalist en docent bij ArtEZ).

Ine Gevers is tentoonstellingsmaker, schrijver en activist. Ze staat bekend om grote thematentoonstellingen waarin ze (vaak met anderen) de relaties tussen technologie, macht en identiteit onderzoekt. Deze zomer organiseerde ze Come Alive, een tentoonstelling over erotiek als ‘een ontembare, onuitputtelijke kracht waardoor we ons levend en met elkaar verbonden voelen’.

Performer Florian Myjer is een unieke stem in het performancelandschap. In zijn werk viert de verbeelding hoogtij en staan non-conformiteit en de zoektocht naar identiteit centraal. Vanaf 2021 is hij toegetreden tot de rtistieke kern van De Warme Winkel. In zijn voorstelling Lady Chatterley’s Lover (2021) wordt onderzocht hoe vastgeroeste rolpatronen de huidige seksualiteit nog altijd in hun greep houden.

related content