Het naakte lichaam, erotiek en seks in kunst

Wednesday 12 October '22 Zoom link: us02web.zoom.us/j/84934734610
(archive)

taal: Nederlands gesproken
Volg het event via Zoom: us02web.zoom.us/j/84934734610

Op 12 oktober organiseert ArtEZ studium generale samen met het online magazine Mister Motley een online lunch event over de kracht van het erotische lichaam. Waarom blijven het naakte lichaam, erotiek en seks belangrijk om te behandelen in kunst? En hoe ga je artistiek om met dit onderwerp zonder in clichés te vervallen. In een tijd waarin er ook veel aandacht is voor seksueel overschrijdend gedrag en seksuele trauma’s gaat moderator Lieneke Hulshof in gesprek met theatermaker Florian Myjer en curator Ine Gevers over erotiek en seks in kunst.
Het lunch event start met een toelichting van Myjer op de voorstelling Lady Chatterley’s Lover (2021). Het event volgt met een gesprek tussen Myjer en Gevers over erotiek en seksualiteit in kunst.
interview Lieneke Hulshof – oct '22

‘Erotiek is een levenskracht en seksualiteit is daar soms onderdeel van’ - in gesprek met curator Ine Gevers

Vier weken voor het lunch event sprak Lieneke Hulshof met curator Ine Gevers in haar woonplaats Utrecht.

Performer Florian Myjer is een unieke stem in het performancelandschap. In zijn werk viert de verbeelding hoogtij en staan non-conformiteit en de zoektocht naar identiteit centraal. Vanaf 2021 is hij toegetreden tot de artistieke kern van De Warme Winkel. In zijn voorstelling Lady Chatterley’s Lover (2021) wordt onderzocht hoe vastgeroeste rolpatronen de huidige seksualiteit nog altijd in hun greep houden.
Ine Gevers is tentoonstellingsmaker, schrijver en activist. Ze staat bekend om grote thematentoonstellingen waarin ze (vaak met anderen) de relaties tussen technologie, macht en identiteit onderzoekt. Deze zomer organiseerde ze Come Alive, een tentoonstelling over erotiek als ‘een ontembare, onuitputtelijke kracht waardoor we ons levend en met elkaar verbonden voelen’.