De tijd van kleur

Mister Motley X Studium Generale

Wednesday 17 April '24 Online via Zoom
(archive)

Mister Motley en ArtEZ Studium Generale nodigen je van harte uit voor het online lunchevent De tijd van kleur. Roos van Haaften (beeldend kunstenaar, ArtEZ alumna en docent DBKV ArtEZ Arnhem) en Barbara Collé (beeldend kunstenaar en filosoof) gaan in gesprek met Maurits de Bruijn (schrijver en redacteur Mister Motley) over wat het betekent als kleuren een eigen tijd hebben.

Woensdag 17 April 2024
12.00 - 13.00 uur
Online via Zoom
Taal: Nederlands


Dit event is gratis en voor iedereen toegankelijk. Voor alle studenten die in het curriculum het onderwerp kleur missen, voor artistic researchers die elke verbinding tussen waarneming, kennis en makerschap kunnen gebruiken én voor degenen voor wie een extra dosis kleur altijd welkom is.

Gesprek

Tijdens het gesprek gaan de sprekers dieper in op vragen als: Kunnen we onze ervaring van kleuren vergelijken met de ervaring van geuren of klanken? Wat betekent het als kleuren een eigen tijd hebben? Kijken naar de kleuren in het werk van Van Haaften vormt de leidraad van het gesprek. Tijdens het gesprek zal Van Haaften live kort de werking van tijdelijke kleuren aan ons laten zien. Maar ook inspirerende gedachten van schrijver Rebecca Solnit over tussenruimte-kleuren komen aan bod, evenals kleuren die door hun tijdelijkheid niet werden opgenomen in het standaardboek Werner’s Nomenclature of Colours.

Wees welkom en schuif online aan, lunch, kijk en praat met ons mee op woensdag 17 april van 12.00 tot 13.00 uur. Schrijf je in aan via het aanmeldformulier. Hieronder vind je alvast de link om deel te nemen.

Link voor deelname via Zoom:
artez-nl.zoom.us/j/94458157971?pwd=SkZyN3cwM3RLRjVuWktHNVNLNk1TUT09
Vergadering-ID: 944 5815 7971
Wachtwoord: 711625

Het uitgangspunt voor het gesprek is het essay Kleuren bestaan bij de gratie van een moment dat Collé schreef in de serie essays over de effecten van tijd(sdruk) op het makerschap. Het biedt een fenomenologisch perspectief op de relatie tussen kleur en tijd.

Lees het essay hier


Serie TIJD
Dit online event maakt deel uit van de serie die Mister Motley en ArtEZ Studium Generale samen maakten over de effecten van tijd(sdruk) op het makerschap. Schrijvers en kunstenaars bogen zich over vragen als: Hoe zorgen we ervoor dat het maken niet steeds ten prooi valt aan de wetten van de kapitalisatie? En: kan tijd een creatief instrument zijn? Bekijk deze serie via deze link

Roos van Haaften, from the series 'no. 129 heavy frost' #4 (detail) 2022 photo credits: Aalt van de Glind.
Roos van Haaften, from the series 'no. 129 heavy frost' #4 2022 photo credits: Aalt van de Glind.
Visual: Corine van der Wal