Kitchen Table Conversations met Lisa Hu

25 maart 2019

Tijd: 19.00 – 21.00 uur.
Locatie: Sophiagebouw – Theaterzaal, Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle
Registratie: f.bokhoven@artez.nl

“‘Deze willen we niet. We willen geen mensen met overgewicht op ons eiland.’

Gwen (10) pakt een van de houten poppetjes – inderdaad iets breder dan de andere poppetjes – en legt het aan de zijkant van het speelbord.” Zo begint Johannes Visser zijn artikel voor De Correspondent over zijn bezoek aan een basisschool waar de leerlingen het spel Terra Nova Minimaatschappij spelen.

Social designer Lisa Hu ontwierp Terra Nova Minimaatschappij, een spel en discussietool om lastige maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken. Aan de hand van een verhaallijn op een onbewoond eiland discussiëren spelers over hun ideale samenleving. Tijdens hun avontuur zoeken leerlingen samen naar creatieve oplossingen voor morele dilemma’s. Hier maken ze kennis met het omgaan met de mening van een andere en het belang van samenwerken. Na de spelfase wordt er klassikaal gereflecteerd en de fictieve problemen gekoppeld aan de realiteit. En ten slotte nemen leerlingen het heft in eigen handen en organiseren in hun eigen omgeving een project.

Tijdens de Kitchen Table Conversations vertelt Lisa Hu over het wat en waarom van Terra Nova Minimaatschappij en ga je het spel zelf spelen. Kom jij ook en denk je mee over de inrichting van jouw ideale samenleving?

Bekijk hier Lisa’s talk bij TEDxMaastricht.

http://www.lisahu.nl/