Programmaoverzicht

N.B. Dit programma heeft al plaatsgevonden.

Kick Off & Workshops 10.30 – 14.30

Kick Off in Rozet: laat je meeslepen door de melancholische popnoir van Einfach Kurt en doe mee met de bijzondere oefening door Nonviolent Communication-trainer Yoram Mosenzon. Daarna gaan de workshops van start .

Lees bij ‘workshops‘ de korte beschrijvingen en klik door voor meer informatie. Alle workshops zijn interdisciplinair van opzet en toegankelijk voor iedereen. Je dient je tevoren in te schrijven voor een workshop naar keuze. Een enkele workshop duurt langer, dat staat dan bij de workshop vermeldt.

Lezingen & Gesprekken 14.30 – 17.30

Lezingen en gesprekken over een complexe en instabiele wereld die leidt tot narcisme en hokjes denken. Over authenticiteit en social media, vloeibare identiteiten, zelfwaardering of hyper-zelfbewustzijn, nachtvlinders, LHBTQQIP2SAA, interdividuals, migratie en gekleurd denken, gender neutrale toiletten, macho’s, The New Uncanny, Ubuntu, Oosterse en andere wijsheden. Twee moderatoren – Chris Keulemans en Sigrid Merx – en twee ruimtes. En tussendoor de mogelijkheid om te switchen. Programmabijdragen zijn in het Nederlands of het Engels, de taal staat in het programma aangegeven. Bekijk het totale middagprogramma onder Lezingen & Gesprekken. Het programma is voor iedereen toegankelijk.

Muziek & Gedichten & Performances

Muziek: Einfach Kurt bij de kick off om 10.30 in Rozet! En Faarjam speelt vanaf  14.30 bij Plein op 3!

Gedichten: Simone Atangana Bekono draagt haar gedichten voor in het lezingenprogramma.  In haar werk probeert  deze schrijver en feminist de binnenwereld van een zwarte vrouw te vatten in gedichten en brieven. Wat is bijvoorbeeld de invloed van de Westerse cultuur/ideologie op de ervaring van het lichaam van een niet-blank persoon?

En spoken word artiest, muzikant en schrijver en student Creative Writing Donya Batta treedt op. Haar biculturaliteit draagt bij aan de vraag wat een nationaliteit nu eigenlijk is voor de identiteit. En wat als je een nongender, polyamoreuze queer, veganist bent? In een wereld waar ieder van deze termen als ‘politieke keuze’ wordt verondersteld, is de kunst een openbaring van nieuwe waarheden.

Performances: THE DARK SIDE OF GLITTER is het nieuwste project van het interdisciplinaire kunstcollectief ‘by BY’. In de nacht schuilt een ander leven. Van glitter, glamour, nachtclubs en meer. Tijdens Lost in Transition verschijnen deze nachtvlinders en gaan een interactie aan met het publiek. Be aware of glitter!

‘tussen een persoon’ is een performance van Boris Saran i.s.m. actrice Lisi de Schepper, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Esther Gerritsen en de filosofie van Jean Luc Nancy. Over hoe persoonlijke identiteit pas zichtbaar wordt in relatie tot de ander. Zonder wij geen ik. In de performance is er tekst en beeld, maar het gaat vooral over dat wat tussen deelnemer en acteur gebeurt. Lees hier de blog van Boris over de performance.

Publicatie: Lectoraat kunst-en cultuureducatie maakt in co-productie met het studium generale  een boek als ‘follow-up’ van het symposium. Educatie is het luisteren naar en doorvertellen van verhalen. ArtEZ University of the Arts wil door deze publicatie de thematiek van Lost in Transition nog verder wereldkundig maken.

Locaties

In en om Rozet, Kortestraat 16, Arnhem