Al Maeishah

Al Maeishah (wat in het Arabisch ‘de levenden’ betekent) is een gezamenlijke leeromgeving waarin deelnemers nabuurschap en gastvrijheid onderzoeken en beoefenen als radicale politieke daad. Er worden tijdelijke en kritische platformen gecreëerd door in gesprek te gaan met mensen die soortgelijke sociale en politieke behoeftes hebben. Al Maeishah gaat aan de slag met deze behoeftes – die te maken hebben met ontheemding, diaspora en burgerschap – met een grensoverschrijdende toekomst voor ogen en met inzicht in de uitdagingen die het bevorderen van het gemeenschappelijke met zich meebrengt.

Er wordt steeds een politieke stelling betrokken door bijeenkomsten te richten op een onderwerp dat voortkomt uit de belangen van de deelnemers, die ervaringen en perspectieven inbrengen. Al Maeishah beschouwt diaspora en ballingschap als rijke ervaringen, waar we van kunnen leren. Deze ervaringen bieden ook de mogelijkheid de beperkingen van nationale staten te onderstrepen, door een netwerk van relaties en verhalen te creëren dat identificatie op basis van nationaliteit of burgerschap ontstijgt.

Al Maeishah bestaat uit Issahq Al-Barbary (onderzoeker), Elena Isayev (historicus en professor aan de Universiteit van Exeter (VK) en Diego Segatto (architect en designer).

http://viewalmaisha.org/

Nieuwste gasten