Podcast: Diversity Stories

Studium generale presenteert i.s.m. Dennis Gaens (schrijver, radiomaker, docent Creative Writing) de podcast Diversity Stories. Met bijdragen van Silas Neumann, Hester Brands & Chet Bugter & Chinouk Filique de Miranda, Asu Aksu & Zahide Fürstenberger, Femke Bosma, Renske van Gelder & Tosca Mitkowska & Marieke Sytema (WIIS), Nina de Haas, Christine Ayo en Pelumi Adejumo.

De podcast Diversity Stories biedt een caleidoscopische blik op het thema diversiteit vanuit studentenperspectief. Met heel persoonlijke verhalen over gender en identiteit, een pittige kritiek op het modesysteem, gesprekken over wat je naam over je verraadt, een heuse Menstruatieopera, übergeestige dialogen tussen twee expats die zich beklagen over de eetcultuur, taal en bureaucratie, en meer!

Zes afleveringen
De podcast bestaat uit zes afleveringen en een trailer. Klik hierboven op ‘episodes’ om de verschillende afleveringen te beluisteren. Nog nooit een podcast geluisterd? Download dan eerst een app waarmee je podcasts kunt luisteren op je smartphone (bv Podcasts of Stitcher) en typ in Diversity Stories. Zo simpel is ‘t!

Aflevering 1: Hester Brands, Chet Bugter en Chinouk Filique de Miranda over culturele toe-eigening in de mode. Ook de eerste aflevering van Nobody Cares door Asu Aksu & Zahide Fürstenberger, dit keer over eten.

Aflevering 2: Silas Neumann met de eerste aflevering van een serie over namen en wat ze zeggen over een persoon en zijn/haar achtergrond, Christine Ayo & Delano Berendsen over Arts & Politics en natuurlijk Nobody Cares #2, over sociale gebruiken.

Aflevering 3: Hester, Chet & Chinouk over ‘gender binary’ in de mode en Nobody Cares #3 over instellingen & bureaucratie.

Aflevering 4: Silas Neumann met een tweede aflevering over namen, Renske van Gelder, Tosca Mitkowska en Marieke Sytema (WIIS) met hun menstruatieopera en natuurlijk Nobody Cares #4 over (liefde in) een andere taal.

Aflevering 5: Hester, Chet & Chinouk over cultureel bewustzijn in het onderwijs en Nobody Cares #5 over gentrification.

Aflevering 6: Silas Neumann met de derde en laatste aflevering over namen, Pelumi Adejumo over dingen die verkeerd zijn gegaan vanwege haar (veronderstelde) achtergrond, Femke Bosma met een stuk over PANN feesten als manier om je identiteit te ontdekken, en een speciale bonusaflevering van Nobody Cares over metal, Vikingen en culten.

 

Nieuwste artikelen