Jelko Arts

Jelko Arts tekent verhalen en beeldessays, schrijft proza en mengt literatuur met theater. Hij is oprichter van literair festival Boek op de Bank. Daarnaast is hij begeleider van Literaturjugend, de schrijfwerkplaats van De Nieuwe Oost (Wintertuin). Jelko stond als performer, presentator en interviewer op festivals als Zwarte Cross, Crossing Border, Nijmeegs Boekenfeest, Zomerparkfeest, Vierdaagsefeesten en het Wintertuinfestival. Hij werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab, en zit in een talentontwikkeltraject van Productiehuis De Nieuwe Oost. In 2018 verschijnt daar zijn chapbook, een grafische novelle.
Jelko is gast in programma ‘Tools voor engagement: Drie verhalen over sex, rites en intimiteit’.

Jelko Arts draws stories and image essays , writes prose and mixes literature and theatre. He is the founder of the literary festival Boek op de Bank. He is also a tutor at Literaturjugend, the young writers’ workshop of De Nieuwe Oost (Wintertuin). Jelko was at festivals such as Zwarte Cross, Crossing Border, Nijmeegs Boekenfeest, Zomerparkfeest, Vierdaagse feesten and the Wintertuinfestival, as a performer, presenter and interviewer. He was selected to take part in the Slow Writing Lab of the Nederlands Letterenfonds and participates in a talent development programme of the Productiehuis De Nieuwe Oost. In 2018 they will publish his chapbook, a graphical novella.
Jelko is a guest in the ‘Tools for engagement programme : Three Stories about sex, rituals and intimacy.’

foto: Gaby Jongenelen Fotografie

Nieuwste gasten