Lezing: Trudy Dehue – De ‘twintigersdepressie’ en de paradox van de verplichte vrijheid

De ‘twintigersdepressie’ en de paradox van de verplichte vrijheid. Lezing door Trudy Dehue bij ArtEZ studium generale event ‘Lost in Transition – Identity in a changing world’ op 16 maart 2017.

Een groeiende groep jong volwassenen slikt antidepressiva of maakt gebruik van andere depressietherapieën, zoals mindfulness. Is depressie in deze leeftijdsgroep een ernstig onderschat probleem waarop bovendien een stigma rust, zoals sommigen betogen? Of zijn de startende volwassenen te verwend opgegroeid, waardoor ze te kleinzerig zijn, zoals anderen tegenwerpen? Zij spreekt beide verklaringen tegen.Trudy Dehue beziet de zogeheten ‘twintigersdepressie’ in het kader van de paradoxale verplichting om vrij te zijn. Succes en geluk lijken bovendien een keuze te zijn, maar is dat wel zo?

Biografie Trudy Dehue
Programma Lost in Transition