dan hassler forest

Dan Hassler-Forest

Lecture by Dan Hassler-Forest:  What is the influence of the media on identity? (English spoken)
Since the American elections of last November, a debate has erupted about fake news, filter bubbles, and ‘post-truth’ politics. This desperation and division is related to great changes in our media landscape, where ‘mass media’ are increasingly being replaced by ‘social media’. How does this affect our sense of identity? How do media makers and celebrities tap into these new types of media now? Can we still speak of mass media or do we already live in the age of totally individualized algorithms?
In his lecture, Dan Hassler-Forest will address these questions, using media theory and examples from politics and popular culture.

Dan Hassler-Forest is schrijver, mediawetenschapper en levenslange film- en televisieverslaafde. Hij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam met een proefschrift over Amerikaanse politiek en superheldenfilms na 11 september, en publiceert regelmatig boeken en artikelen over o.a. science-fiction, stripverfilmingen, verschuivingen in de media-industrie, politiek en pop-cultuur, en zombies. Zijn laatste publicatie Science Fiction, Fantasie and Politics – Transmedia word-building beyond capitalism verscheen in augustus 2016.  Dan werkt aan de Universiteit Utrecht als docent en onderzoeker Mediastudies. https://danhf.wordpress.com/

Bekijk de lezing op video (English spoken)

Bekijk het interview met Dan over identiteit (Nederlands gesproken)

Nieuwste gasten